Меню

Избрани новини

Фен зона

Митовете за гел лаковете, на които да не вярвате

Те са любими на всички дами, чието ежедневие не им позволява постоянна смяна на маникюра.

Гел лаковете трайно се запечатват върху ноктите посредством лампа за изпичане (UV/LED). Те са любими на всички дами, чието ежедневие не им позволява постоянна смяна на маникюра.

С гел лаковете вашите нокти не само изглеждат добре близо месец, но са трайни и издръжливи на външни влияния и фактори дори с по-висока интензивност. Предимствата, сред които са устойчивостта, “дългият живот” на гел лаковете, достъпните цени и др., определено привлякоха много дами към тази услуга  през последните години. Редица специалисти отрекоха ползите на гел лаковете и изтъкнаха единствено и само вредните му влияния върху ноктите. Колко обаче от тези твърдения почиват на факти? Вижте сами!

  • Всеизвестно е твърдението, че след свалянето на гел лаковете ноктите ви ще бъдат чупливи и слаби, а нокътната пластина ще бъде трайно засегната;

Да, това е възможно, но единствено вследствие на неправилно извършена процедура или погрешно отстраняване (напр. самостоятелно дърпане слой по слой). При така извършена манипулация повърхностният слой се отстранява, ноктите стават тънки и започват силно да се разслояват. Редица маникюристки пилят нокътната пластина с идеята, “гел лаковете да са по-дълготрайни”. Това е абсолютно ненужно. Този вид маникюр се свързва с кератина на нокътя. Грижите за ноктите от хора, които не са специалисти, могат не само да доведат до чупливост, но и крият редица опасности, така че бъдете бдителни при избора на маникюристка.

  • Много от дамите си мислят, че грижата за ноктите се изчерпва с поставянето на гел лаковете;

Разбира се, външния вид на вашите нокти е гарантиран, но непременно трябва да продължите да поддържате ноктите и кутикулите си. Нанасянето на различни масла ви гарантирана не само безупречна визия, но и здравина. Масло от бадем например защитава ноктите от влагата, която е и основната причина за тяхната чупливост, а това от жожоба подхранва корените на нокътя.

  • UV лампите са вредни;

Всички знаем колко бързо и просперитетно се развиват технологиите в днешно време. И въпреки това има твърдение, според което този вид лампи могат да причинят трайни щети на тялото на човек. Това далеч не е вярно. UV лампите са напълно съобразени със своето предназначение. Излъчваните лъчи, които се използват за запечатване на гел лаковете, са в много малко количество. Дължината на светлината е толкова, че да се въздейства само върху покритието на ноктите.

  • “Трябва почивка от гел лаковете, за да “подишат” малко ноктите.”

Всяка жена е чувала тази реплика поне веднъж. Но истината е, че нокътят е вроговена клетка, състояща се от кератин и протеин, и подхранването при него не се осъществява посредством “процес на дишане”, тъй като такъв липсва. Извършва се чрез капиляри под кутикула в зоната на матрикса. Именно затова е полезно около ноктите с гел лакове да се нанася масло за кутикули - с него не само се грижите за еластичността им, но и подхранвате нокътя, който тепърва се образува в матрикса. На последно място, но не по важност - състоянието на ноктите  в немалка степен зависи от правилното хранене и приема на витамини.

  • Ако не се е случвало на вас самите, то със сигурност сте чували приятелки и познати да казват “На мен гел лаковете не ми държат”;

Непрестанно се тиражира, че издръжливостта на гел лаковете зависи до голяма степен от типа нокти, върху които се поставят. Това е вярно, но много по-голямо значение за трайността на гел лаковете има правилната подготовка на нокътната плочка, която има за цел да “пригоди” всеки тип нокти към покритието. Маникюристите трябва добре да познават ноктите и да съобразяват предлаганите от тях услуги с конкретните характеристики на клиента.

  • Нанасянето на гел лаковете винаги изглежда като по-дълга процедура отколкото е. За дамите, които не обичат да стоят с часове в салона, е важно да знаят, че в най-лошия случай времетраенето на процедурата е 2 часа, но това до голяма степен зависи от това какъв дизайн за гел лак сте си подбрали. Съпоставяйки го с лакирането с обикновен лак в домашни условия - то разликата не е голяма. Процедурата по нанасяне на обикновения лак определено е по-бърза, но съхненето отнеме много време, в което махате с ръце, потапяте ги в студена вода и използвате какви ли още не трикчета, за да изсъхне по-бързо; 

Благодарение на своите редица предимства, гел лаковете се наложиха като безапелационен фаворит в грижата за женската красота и няма изгледи това да се промени. Техният минимален негативен ефект не е причина да правите компромиси с външния си вид. За да се чувствате самоуверена, краасива и същевременно да не се притеснявате за състоянието на нокътя под гел лаковете, важно е да направите правилен избор на маникюрист или на продукти, ако поставяте гел лака си в домашни условия. Не вярвайте сляпо на всичко, което чуете или прочетете, а се запознайте лично с техниките, които не вредят и с допълнителната грижа, която е задължително условие за здравина и трайност.

 

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кои са най-дразнещите водещи в ефира според вас?

Трябва ли да има обновяване на телевизионните лица?

 

Покажи резултати