Меню

Избрани новини

Фен зона

Мишо Шамара с тежки прощални думи за загиналия в планината DJ Emotion!

Поредицата от инциденти повдига въпроса за нуждата от спасителни хеликоптери у нас


Мишо Шамара aka BIG SHA разчувства феновете с прощалните си слова, които написа в социалната мрежа за трагично загиналия си приятел диджей Емоушън.

 

Почивай в мир приятелю . Малко са думите които мога да кажа в момента . Много ми е мъчно че ни напусна . Страхотен човек...

Публикувахте от Mihail Mihaylov в Неделя, 3 януари 2021 г.


Тодор Желязков, както е истинското му име, падна от около 300 м височина край връх Жълтец по време на рискован преход на 2 януари. По думи на планинските спасители той е нямало как да оцелее и е загинал още при падането от нараняванията си.

 

Творчеството свързват Шамара и диджеят. Двамата създадоха едни от най-емблематичните песни в българския рап в началото на века. Затова Биг Ша приема тежко загубата, и отбелязва, че винаги ще помни колегата си.

 

 

В неделя спасители направиха опит да свалят тялото на Желязков, но лошото време прекрати мисията им. Вчера, отново при тежки условия, те тръгнаха към загиналия и мисията приключи успешно.

 

„Това е един от най-сложните и трудни маршрути в зимната планина в Българя. Туристите са били наясно, че денят е прекалено къс за този маршрут, и е можело трагедията да бъде избегната“, заяви директорът на Планинската спасителна служба към БЧК Емил Нешев.

 

Няколкото инциденти плюс този с фатален край от последните дни отново повдигнаха въпроса за липсата на спасителни хеликоптери в помощ на планинските спасители.

Има планове за създаването на мрежа от площадки, които да покриват цялата територия на страната, но за цялостното реализиране на проекта са нужни поне 80 милиона заяви специалист пред btv.

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Коя певица бихте избрали да пее на сватбата ви?

Все по-модерно става известни имена от шоубизнеса да пеят на сватбени тържества

 

Покажи резултати