Меню

Избрани новини

Фен зона

Марта Вачкова получи безценен подарък (снимка)

Художник е уловил истинската харизма на баща й Григор Вачков

 

Портрет на обичания киноактьор Григор Вачков ще краси дома на дъщеря му, която е негова наследница и в професията – Мартина Вачкова. Това разкри екранната сестра Жекова от "Откраднат живот", след като сподели емоцията от получаването на картината.

 

"Днес получих този мил подарък от художника Николай Нинов от Плевен. Портрет на баща ми Григор Вачков. На 18-и март преди 41 години баща ми си отиде от този свят. Благодаря на всички, които го помнят и споменават!", написа Вачкова в социалните мрежи.

 

Марта не пропусна да позира и със самата картина с лика на баща си в пресъздаден от ролята му на Банко във филма „Мъжки времена“.

 

Свръзка за подаръка се оказал Васил Василев – Зуека, който съобщил на Марта, че негов приятел художник е уловил истинската харизма на големия актьор в портрет.

Григор Вачков е родом от плевенското село Трънчовица, припомня PlevenUtre.bg.

 

 

По повод 40 годишнината от смъртта му миналата година, Мартина Вачкова разказа какъв баща е бил Гришата:

„Много гальовен. Но у него имаше една строгост, която се изразяваше в непоколебимо мълчание. Никога не ме е наказвал, не ми е посягал, дори не ми е повишавал тон. Наказваше ме с мълчанието си! Когато ми се разсърди за нещо, спираше да ме гледа и млъкваше.


Това ме убиваше. Когато бях добричката дъщеря, която не правеше бели, само ме прегръщаше и целуваше. Много беше любвеобилен и мил, дори прекалено. Стискаше ме в прегръдките си.

Но разсърдеше ли се, когато съм сбъркала нещо в училище или ако сторя някоя друга беля или глупост…Имаше една много тежка въздишка, която означаваше „разочарован съм от теб”. Не го казваше с думи.


Това е същото като в хубавия театър и в стойностните филми - винаги има една тишина, едно мълчание, което понякога говори много повече от думите. Той владееше това мълчание - то действаше като плесница. Понякога дори съм искала да ми викне, да ми  зашлеви шамар, но той не го правеше.

Не. Просто мълчеше и силно въздишаше в знак на разочарование.“, споделя Вачкова пред „Трета възраст“.

 

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Коя певица бихте избрали да пее на сватбата ви?

Все по-модерно става известни имена от шоубизнеса да пеят на сватбени тържества

 

Покажи резултати