Меню

Избрани новини

Фен зона

Мариана Миланова - твърдата и загадъчна дама от "Пътят на честта"

Актрисата е омъжена за свой колега, а ролята в сериала получава след кастинг

Мариана Миланова, която гледаме като Мария в сериала "Пътят на честта", също както и другите актьори от поредицата е била избрана с кастинг за ролята.

За целта е трябвало да запише предварително видео с откъс от сценария на сериала, което е направил мъжът й Жоро у дома.

След това се явила и на самия кастинг, на който са присъствали всички сценаристи, режисьори и продуценти на сериала.

За това, че е избрана за ролята е научила след седмица. Според нея, й се е паднала най-интересната роля от сериала - пъстра, загадъчна, подходяща за нейния актьорски статус.

Към днешна дата почитателите на театъра освен на малкия екран могат да я гледат и в постановките "Страхотни момчета", френската комедия "Иначе казано" в Младежкия театър, "Особености на руската любов", "Помощ. Не мога да плувам" и др.

Миланова е съпруга на актьора Георги Кадурин. Двамата имат дъщеря Лора и доведен син от първия брак на Кадурин - на 42 години, доктор на науките по биохимия в Юнивърсити Колидж в Лондон.

Миланова завършва НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ през 1991 година със специалност "Актьорско майсторство" в класа на проф. Николай Люцканов.

От тогава тя е част от актьорския състав на Младежки театър „Николай Бинев“. Играе също в Театър 199 „Валентин Стойчев“, Драматичен театър – Сливен, ДКТ „Иван Димов“ – Хасково и други.

Мариана Миланова участва в кино и телевизионни продукции, сред които „А сега накъде?“ – реж. Рангел Вълчанов, „А днес накъде“, реж. Рангел Вълчaнов, „Сънят на един Арлекин“, реж. Иван Ничев, „Стъклен дом“, „Скъпи наследници“, а сега и в "Пътят на честта".

Носителка е на наградата „Бронзовой витязь“ (Бронзов рицар) на фестивала „Золотой витязь“ в Москва за ролята на Олга от пиесата „Лице“ на Александър Галин, реж. В.Василев.

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУККоментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кои са най-дразнещите водещи в ефира според вас?

Трябва ли да има обновяване на телевизионните лица?

 

Покажи резултати