Меню

Избрани новини

Фен зона

Маги натърти, че е време Михайлов да остави футбола: Трябва да се сложи край. Довиждане, не се получи! (видео)

Емоционално видео публикува телевизионният продуцент Магърдич Халваджиян.

 

В него стоящият зад шоуто „Като две капки вода“ се обяви за промяна в българския футбол. По думите му, когато един човек не си върши работата, е време да даде път на други хора.

 

Маги Халваджиян смята, че Борислав Михайлов трябва да си подаде оставката и на негово място да застане Димитър Бербатов в екип с Мартин Петров и Стилиян Петров.

Продуцентът е разочарован от все по-слабите резултати на националния отбор, който преди броени дни направи равен с футболното джудже Гибралтар.

 

 „Никога не съм бил краен в нищо, което съм правил. Смятам, че във всяко нещо трябва да има баланс и хората трябва да го спазват, да не влизат в крайности. Но сега ще ви говоря за нещо, заради което е крайно време да станем крайни. Никога не съм бил истински футболен фен. Харесвам футбола, естествено, това е сигурно най-страхотната измислена игра в света. Фен съм на Милан от 15-20 години. И другото нещо, на което съм фен, са националните отбори по всичко.

Смятам, че те са най-добрите посланици на България по света. И ми е трудно да опиша това, което изпитвам в последно време. То е от години, но вече напоследък, да не казвам, че ме е срам, но просто се чувствам неудобно от това, което виждам.

Ще бъда много ясен и точен – когато една компания не работи добре, не са виновни служителите. Виновен е шефът, тъй като явно не може да я управлява. Когато една компания фалира, значи, че тези, които я управляват, не са я управлявали добре, дори и служителите да са направили всичко по силите си. Затова не искам да хвърлям вината върху футболисти, щаб. Сигурно всеки носи някаква малка вина, но рибата се вмирисва откъм главата“, категоричен е той в Инстаграм профила си.

 

 

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Magi Halvadjian (@magi_halvadjian)

 

 

„Много мразя да обвинявам някой, защото смятам, че всеки носи в себе си някакво достойнство и когато нещата не вървят просто достойнството изисква да кажеш „Довиждане, опитах, не се получи, нека да дойде следващия, който да направи нещо добро“. Съжалявам, но това не се случва в Българския футболен съюз.

И пак казвам – нямам отношение към футбола. Но понеже това е национален отбор, това представлява държавата ни, да гледам това нещо по телевизията ми костваше страшно много. Смятам, че на това трябва да се сложи край. Това трябва да приключи, защото много оправдания има – казва ни се, че треньорът и футболистите са виновни, че материалът ни е такъв. Но ние знаем, че материалът ни не е такъв, виждали сме го, знаем какво могат нашите футболисти“, каза Халваджиян цитиран от "ПИК".

 

Според него, има нещо сбъркано в цялата система.

 

„Не учим и децата си да бъдат добри футболисти, после те като пораснат са много объркани и може би учат по грешен начин всичко. Но дори и така да е, макар че звучи идиотски, това пак означава, че е сбъркана цялата система. И това пак означава, че този, който е на върха на системата, не прави нещо както трябва.

Ще дам пример с „Като две капки вода“. Представете си, че 10 години това е най-големия провал, че никой не го гледа, че е толкова зле и не става за гледане.

Е как така телевизията ще ме държи мен да правя това предаване като никой не го гледа. Още първата година ако то не се получи, такова предаване няма да има. А тук вече сигурно 20 години наблюдаваме една нечовешка агония на българския национален отбор и виновни няма. Той си играе, той си затъва с всяка изминала година, става по-зле и по-зле. На това нещо трябва да се сложи край. Както искате го разбирайте“, призова продуцента.

 

 

„Аз не познавам лично Мартин Петров и Стилиян Петров, но познавам лично Бербатов. Мисля, че трябва да опитаме, трябва да ги подкрепим. Без да съм сигурен дали ще се справят, със сигурност има нужда нещо да се промени, да се тръгне в друга посока. Трябват нови сили, нови идеи, трябва някой, който има хъса да го направи това нещо. За Бербатов съм сигурен, че има хъса да го направи. Говорил съм с него, гледал съм много негови интервюта на тази тема. Той гори с това.

А когато някой гори с идеята и мисълта да промени нещо и да го направи по-добро – да, сигурно няма да стане веднага, но ще бъде даден шанс на българския футбол да започне да се променя. Да започнем да печелим, да започне да не ни е срам като гледаме телевизия или като ходим по стадионите.

Крайно време е да сложим край на това безумие. Нека да опитат по-младите. Нека да опита Митко. Заставам зад него и го подкрепям, тъй като смятам, че не е луд този, който яде баницата, а този, който му я дава. Ние я даваме баницата на тези, които управляват българския футбол. И както виждате 20 години какво се случва с него. Слепи хора няма, дори и децата вече знаят, че това, което се случва с българския футбол, е някаква трагедия. Трябва да го променим всички заедно“, завършвасъздателя на не един успешни телевизионни проекти.

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Вярвате ли, че Юлиан Вергов е пребил Диана Димитрова?

 

Покажи резултати