Меню

Избрани новини

Афиш

"Mad Mood Milano Fashion Week“ търси нови звезди от България

 

На вълнуваща пресконференция, състояла се на 30-ти ноември в Националния Археологически музей в София, беше обявен един от най-очакваните модни форуми "Mad Mood Milano Fashion Week търси български таланти", който ще се проведе на 2-ри декември. Инициативата е на International Fashion Connection и обещава да бъде истинско модно пътешествие за млади дизайнери и брандове от България.

На събитието взеха участие г-жа Мила Захариева, президент на International Fashion Connection, г-н Роберт Санторели, президент на Confindustria Bulgaria, г-жа Мариана Мичели, президент на Mad Mood Milano Fashion Week, и Богдана Желявска, председател на Асоциацията за подкрепа на децата таланти в България.

В обръщението си към присъстващите медии и гости г-жа Захариева подчерта важността на форума като част от активностите, които International Fashion Connection организира за пореден път в подкрепа на модната индустрия в България, още повече, че този път някои от българските брандове ще получат възможността да стъпят на международната модна сцена, като спечелят голямата награда "Участие на Milano Fashion Week" през месец февруари 2024г.

Г-н Санторели изрази готовността на Confindustria Bulgaria за подкрепа и съдействие, акцентирайки на впечатляващите 700 000 евро в обмена на стоки между България и Италия в модния сектор само през тази година.

Специалният гост, който ще връчи голямата наградата на събитието в съботната вечер - г-жа Мариана Мичели, изрази подкрепата си за българските дизайнери и модни брандове, както и прекрасните си впечатления от гостоприемството и от атмосферата в страната ни.

Председателката на Асоциацията за подкрепа на децата, Г-жа Богдана Желявска подчерта, че за да се реализират талантите, то те трябва от малки да бъдат открити и развивани. Малките таланти Ивайла Мацина и Сесил Сабри от Асоциацията ще участват по време на събитието на 2-ри декември със специално подготвени музикални изпълнения. Вечерта ще дефилират картините на изключителното дете-талант от Пловдив  Венета Павлова. С музикално изпълнение ще се включи и Виктория Асенова – Вика -   печелила много награди в Италия.

Освен утвърдени дизайнери и брандове, в събитието ще вземат участие с ревю и курсистите на IFC Academy с модели, изработени по време на обучението им.

Бляскавото събитие е на 2 декември 2023 г. от 18:30 часа в Националния Археологически музей в София.

Събитието се осъществява с подкрепата на Столична община и Министерството на културата, както и в партньорство с Confindustria Bulgaria, Singer Bulgaria, Special Banker, CODE FASHION, BTC Textile Group, Masеrati Auto Italia, Adventour World, Videotours, Ка-time, White Water, Cinematic Studio и много други.

Билети може да закупите в сайта на International Fashion Connection.

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

 


 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза