Меню

Избрани новини

Пикантерии

Католиците на Апенините откачиха – не искат да избират транссексуална „Мис Италия“!

Снимка: rawpixel.com

Транссексуален мъж – бивша жена, се е кандидатирал, но е отхвърлен

 

Скандали предшестват провеждането на конкурса "Мис Италия", след като организаторът му официално обяви, че транссексуални няма да бъдат допуснати до участие в конкурса.

 

Това доведе до наплив от страна на транссексуални жени, желаещи да се окичат с титлата "най-красива италианка", пише БГНЕС.

 

Коментарите покрай провеждането на конкурса се появиха след като Рики Коле стана първото открито транс лице, спечелило "Мис Нидерландия" по-рано този месец.

 

"Напоследък конкурсите за красота се опитват да влязат в новините, като използват стратегии, които според мен са малко абсурдни", заяви в интервю Патриция Мириляни, един от спонсорите на конкурса "Мис Италия".

 

"Откакто е създаден, в регламента на моя конкурс е записано, че участничките трябва да бъдат жени още от раждането си", допълни Мириляни. Дори и след вълната от недоволство, тя уточни, че няма да промени правилата на конкурса.

 

Когато транссексуален активист от Бари, научава за спора, решава да вземе нещата в свои ръце.

 

Като транссексуален мъж Федерико Барбароса, член на италианската организация с нестопанска цел Mixed LGBTQIA, който е роден като жена, но след това преминава през редица операции, за да се превърне в мъж.

 

Така той успява да се включи успешно в конкурса, използвайки своето "предходно" - женското име, което му е дадено при раждането и което вече не използва.

 

Постъпката му е публикувана на официалния сайт на организацията му, която насърчава и други транс мъже да участват в конкурса.

 

По-късно Барбароса съобщи, че не е поканен да участва в следващите етапи на конкурса за най-красива италианка.

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза