Меню

Избрани новини

Музика

Италиански рапър ремиксира българска песен (видео)

Снимка: личен архив / PR

„Още нещо“ на тийнсензацията DIMI излиза в българо-италиански вариант

 

Отровната 2020 година се оказа суперуспешна за младата ни изпълнителка Димитрия Николова - DIMI. Седемнайсетгодишната  българка, която медиите сравниха с Camila Cabello, успя да възпламени горещите месеци с песента „Още нещо“.

Този хит излезе, след като DIMI спечели  специалния приз на Арт Мюзик Фестивал от международния форум за  младежко медийно изкуство „Арлекин“.

 

Наградата бе връчена от  интернационално жури, в състава на което бяха: Антонио Вандони - музикален директор на Радио Италия; доц. Дарияна Куманова - също като представител на Италия; Лина Гьорчева - Македония; доц. Етиен Леви от българска страна. Освен конкурсния успех „Арлекин“ донеси на DIMI и интересно запознанство с младата звезда от Италия Джото Босколо, който пък спечели наградата на критиката.

 

Няколко месеца по-късно по идея на Дарияна Куманова, която от години живее и работи в Милано и чийто ученик е Босколо, се започва работа по съвместен проект между тийнлюбимците на България и Италия - DIMI&GIOTTO.

 

Помислих си, какво би станало, ако от конкуренти двамата се превърнат в партньори - разказва доц. Куманова - и  предадат нов поглед на наложения хит „Още нещо“. Песента е в стила на регетона, затова според мен би се харесала на темпераментна публика, каквато  имаме и в България, и в Италия.

 

DIMI не е непозната за италианската публика и меломаните в страната на ботуша. Младата българка бе поканена за участие в младежката част на авторитетния конкурс „Санремо“, като по време на затворения кастинг тя дори проведе срещи  за участие в тийнсериал на NETFLIX.  Засега обаче актьорските планове отстъпват пред желанието първо да завърши с отличие езиковата гимназия в родния Пловдив, а после да поеме по творческия си път.  

 

 

DIMI / GIOTTO

 

GIOTTO е една от изгряващите рап звезди на Италия, който се занимава с музика още от четиригодишен. На 8 години започва да пише поезия, а вече като тийнейджър римите му зазвучават в ритъма на рапа.

 

Giotto става популярен с песента си „Пълнолуние“, която бързо набира слушания в Spotify.  За нея изпълнителят споделя, че е създадена в труден момент: Дядо ми беше в болницата, приятелите ми бяха далеч и се чувствах сам и безпомощен…

 

Една вечер погледнах към небето и видях прекрасна луна. Приличаше на усмивка, която сякаш се опитваше да ми каже да не се оставам на тъмните ми мисли. За работата си с DIMI италианецът разказва: Толкова съм развълнуван, че ще работя с певица като нея.  Срещнахме се на фестивала „Арлекин“ и оттогава сме в постоянна виртуална връзка. Следя я с интерес и много се радвам на успехите ѝ. Нямам търпение да излезе общото ни парче.

 

Българо-италиански екип вече работи по двуезичния  ремикс, който ще се пусне в началото на месец май паралелно в Италия и България.

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Коя певица бихте избрали да пее на сватбата ви?

Все по-модерно става известни имена от шоубизнеса да пеят на сватбени тържества

 

Покажи резултати