Меню

Избрани новини

Фен зона

Холивуд се намаза с крем лицемерие в очакване на Оскарите!

Церемонията щяла да бъде „органик“, каквото и да означава това

Холивуд трескаво очаква най-голямото шоу на планетата - раздаването на Оскарите. От година на година обаче качеството му осезаемо спада така, както и стремглаво се извращават ценностите, които то проповядва. 

Да не говорим за слабият интерес от страна на телевизионните зрители…

Лицемерно или не, 70% менюто, което ще похапват скъпо облечените звезди, ще бъде приготвено от растителни продукти. За да се нанасяла по-малка вреда на природата, обясни губернаторът на Академията Луис Бъруел.

Е, кинаджиите можели да похапнат и месо, но само ако искат. Щели да пият и вино с органичен произход, каквото и да значи това.

Лираберални ценности, били това. Може да са либерални, ама ценности ли са? И дали пък не са криворазбрани?, питат колегите от ПИК.

Откакто свят светува, човек яде растения, корени и...месо. Днес обаче Холивуд откри топлата вода и реши да зачеркне предишните хилядолетия живот на предците си. И да забие нож в научните трудове на лекарите за нуждата от разнообразна храна.

Така се получава, когато вече си толкова преситен, че се чудиш какво да измислиш, за да станеш по-интересен на хората и да разнообразиш собствения си живот. 

Като са толкова либерални, защо не вземат да си свалят скъпите бижута и дрехи, и не се облекат в нещо "органично"?! Да свалят диамантите и да ги върнат в естествената им среда. Защо ще "вредят на природата".

И да вземат да дадат парите, вместо за блясъка на шоуто в Холивуд, на наистина гладните по света. Та само една звездна рокля най-вероятно струва повече, отколкото е необходимо за отстраняването на щетите от пожарите в Австралия.

Но, явно това са евро-американските неолиберални ценности, заради които не можеш да различиш кой е мъж и кой жена, освен ако не опиташ "по старовремски" да установиш емпирично. /източник ПИК

 

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Къде ще посрещнете Нова Година?

 

Покажи резултати