Меню

Избрани новини

Фен зона

Гълъб беше „заловен“ в двора на затвор с малка раница метамфетамини! (снимка)

Снимка: CC0 photo

Птиците са използвани за трафик много отдавна

 

Гълъбите имат дълга история в транспортиране на наркотици - както и носенето на малки раници, очевидно.

 

Гълъб, намерен в двора на канадски затвор с малка раница, пълна с метамфетамин, продължава десетилетна традиция на контрабанда на птичи наркотици. 

 

Гълъбът е заловен в Тихоокеанския институт в Абътсфорд, Британска Колумбия, в края на декември, според CBC. 

 

Джон Рандъл, регионален президент на Тихоокеанския регион на Съюза на канадските поправителни служители, каза на CBC, че птицата е била в двора на затворник, когато служителите на място са забелязали, че има малък пакет на гърба си; този пакет съдържаше 30 грама мет. 

 

„Те трябваше да го притиснат в ъгъла“, каза Рандъл. „Можете да си представите как ще изглежда това, опитвайки се да хванете гълъб.“ Той каза, че са заловили птицата след „дълъг период от време“, иззели са дрогата и са я пуснали на свобода. 

 

Агенцията по затворите в Канада разследва инцидента, според съобщения в медиите.  

 

 

Докато затворническият персонал, посетителите, пощата и дроновете се използват по-често за вкарване на контрабанда в затвора, гълъбите също имат дълга история в транспортирането на наркотици - и също така очевидно носят малки раници. 

 

В статия на New York Times от 2 февруари 1930 г. се отбелязва, че гълъби с капсули с наркотици като кокаин, завързани за краката им, тормозят южната граница. Да си заобиколен от гълъби е нежелателно в най-добрия момент, още повече, когато те са част от търговията с наркотици. 

 

The Times съобщава, че контрабандистите отглеждат свои собствени домашни гълъби, порода, която може да пътува на големи разстояния и въпреки това да се върне в домашните си гълъбарници. Гълъбите могат да летят до 700 мили на ден, според ресурсния център за контрол на гълъбите. 

 

 

През 2017 г. пощенски гълъб, носещ 178 хапчета от Ирак до Кувейт в друга раница, е заловен в капан от кувейтски служители на митницата, съобщава изданието Al Arabiya . Противоречиви новини от онова време казват, че хапчетата са или кетамин , или екстази

 

И за да не забравяме, „Нарко Палома“, гълъбът, който е арестуван за контрабанда на трева и кокаин в „Ла Реформа“, затвор с максимална сигурност в Коста Рика през 2015 г., а след това тази история се превърна в меме. След това птицата е била предадена в рехабилитационен център  за животни.

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

 

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати