Меню

Избрани новини

Афиш

Грейнаха Магичните Елхи на Таланта в центъра на София (снимки)

Кампанията се провежда за трета година

 

Благотворителната екологична кампания на Фондация “Стоян Камбарев” сбъдва мечтите на таланти от цяла България.


За трета година приказните ЕЛХИ НА ТАЛАНТА превърнаха алеята пред НДК в най-красивото празнично място в София.

 

Първият паднал сняг ги преобрази в магична коледна премяна. Светлините на живите елхи бяха запалени заедно с голямото коледно дърво на Столична община на 1-ви декември от кмета на града Йорданка Фандъкова.

 

ЕЛХИТЕ ще греят и красят града до началото на февруари следващата година, а на пролет ще бъдат подарени на Столична община и залесени в Гората на таланта, в която вече има повече от 70 вечнозелени дръвчета, като продължение и символ на каузата на кампанията.

 

ЕЛХИТЕ НА ТАЛАНТА е поредната фантастична идея на Фондация „Стоян Камбарев“, носеща името на незабравимия театрален режисьор. Събраните средства отново отиват за стипендии на даровити деца от многодетни семейства в нужда и ще покрият едногодишните разноски за изкуството, което са избрали.

 

Ще бъдат закупени много подаръци и ваучери за семействата, а част от средствата ще подкрепят и изумителните музикални таланти на Фондацията - основен фокус на културната организация. Благотворителната кампания се осъществява с официалното партньорството на Столична община и Национален фонд „Култура“.

 

Ето избраните даровити деца от многодетни семейства от цяла България, които ще продължат да бъдат част от семейството на Фондация „Стоян Камбарев“, като нейни целогодишни стипендианти до навършване на пълнолетието им: Далия Гюлай (9 г.) – певица от Велико Търново Елиса Дончева (12 г.) – балерина от Варна Станислав Пейчев (14 г.) – гайдар от град Лъки, Родопите Пламена Георгиева (15 г.) – мултиталант от Бургас Кристиана Кирилова (16 г.) – певица от Велико Търново Калоян Праматаров (15 г.) – музикант от Бургас Божана Славкова (16 г.) – мултиталант от Бургас Калоян Георгиев (16 г.) – арфист от Смолян Йоан Младенов (16 г.) – пианист от София Наргис-Надежда Зулфикар Хайдер (18 г.) – музикант от Бургас Екатерина Атанасова (18 г.) – певица от Велико Търново С много обич Фондация „Стоян Камбарев“ ще продължи да подкрепя и малките принцеси, които вече гледат смело към сцената от две семейства на скъпи приятели от артистичния свят – на Димо от P.I.F. и на актьора Йосиф Шамли.

 

„Щастлива съм, че ЕЛХИТЕ НА ТАЛАНТА се превърна в красива традиция, с екологична стойност, сбъдваща мечти, която освен талантливите деца, радва всички софиянци и гости на града. Магично е! Сърцатият млад екип на Фондация „Стоян Камбарев“ се справи забележително с цялата кампания! Близо двеста играчки, гирлянди и лампички има на всяка една жива двуметрова елха! Не знам дали си представяте само колко време е отнело украсяването им. Те са в различен цвят и визия, според желанието на дарителите, а на специалните табелки се виждат и сърдечните им коледни пожелания. Бих искала да се поклоня на всеки един от коледните ни благодетели, които подариха криле на младостта и таланта, въпреки трудните за бизнеса времена през последните 2 години. Тези изключително специални и духовни хора изповядват философията, че човек е истински богат преди всичко когато дава, а не когато взима.“ - сподели от Лондон актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева - Председател на УС на Фондация „Стоян Камбарев“ и вдъхновител на кампанията.

 

Основна заслуга за успеха на коледната благотворителна инициатива има лидерът в ландшафния дизайн и озеленяването г-жа Петя Нановска (PROPLANTS), която за трета поредна година прави най-голямото дарение, а именно всички красиви живи двуметрови елхи.

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза