Меню

Избрани новини

Звездите

Джон Траволта дарява своя любим „Боинг“ на музей (снимки)

Реликвата е произведена през 1964, в момента е на стоянка на частното летище на актьора във Флорида

Холивудската звезда Джон Траволта дари на музея на авиацията в Австралия собствения си самолет "Боинг 707". Самолетът е бил произведен през 1964 г. за експлоатация от австралийската авиокомпания Quantas и закупен от Траволта след свалянето му от употреба през 1994.

"Много се радвам да направя историческото съобщение, че дарявам любимият ми " Боинг-707" като подарък на „Обществото за възстановяване на исторически самолети (HARS)“, заяви актьорът в изявление, съобщава Агенция Франс-Прес.

Техниците от HARS планират да възстановят самолета достатъчно, за да може той може да извърши полет от имението на Траволта във Флорида до базата на обществото, която се намира на 145 км от Сидни. Точната дата на полета не е известна, но Траволта планира да бъде сред членовете на екипажа, които ще докара самолета в Австралия.

Джон Траволта

Според президентът на HARS Боб Де Ла Ханти, идеята за прехвърлянето на самолета на Дружеството се зародила по време на срещата му с Траволта през 2009 година. Окончателното решение да се раздели със самолета Траволта взима в началото на 2017 г., след което актьорът е започнал преговорите с HARS по детайлите на предаването.

Траволта е лицензиран пилот и неговия опит в пилотирането възлиза на няколко хиляди летателни часа. В имението си във Флорида, превърнато в частно летище, той има на стоянка два самолета - "Боинг-707" и "Bombardier"

Лично пилотирайки, актьорът е посетил голям брой страни включително и България.

Харисън ФордКоментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Коя певица бихте избрали да пее на сватбата ви?

Все по-модерно става известни имена от шоубизнеса да пеят на сватбени тържества

 

Покажи резултати