Меню

Избрани новини

Афиш

Диана Габровска написа книга за живота си

 

Скандалната кандидат-кметица от Момин проход Диана Габровска събра в книга част от личната си история, след като стана жертва на изнудване с нейни голи снимки от личния архив на нея и съпруга й.

 

Диана ще представи книгата си “Аз, грешницата” на 10.06.2021 в хотел “Мезон” на ул. Атанас Дуков 36 от 20:00 часа.

В книгата си тя разказва най-трудните моменти в живота си и споделя примера за това как е успяла да се изправи и продължи напред, след всеки удар на съдбата.

 

Преди една година, когато бях смазана, а семейството ми беше сгазено от омраза, нито една жена не ми подаде ръка. А мъжете предимно се обаждаха на мъжа ми да го питат кога ще ме зареже и няма ли да ме набие вече.

Страшно е, когато хора са публично изнудвани - виждаме подобни случаи почти всеки ден - дали ще става дума за голите ти снимки или някой “голям” ще иска да ти краде бизнеса - изнудването вече ни стана ежедневие. Мен почти никой не ме подкрепи навремето… Същото тогава се случи и на приятелката на кандидат-кмета на София. Тя се скри и никой повече не чу за нея. Нея я победиха, мен обаче не ме! Нито една силна жена, от онези които се борят за еманципацията си шумно всеки ден, не излезе да ме подкрепи. Докато всеки оцелява поотделно, докато се делим, докато се сочим и гледаме злобно един-друг, никога няма да сме модерно общество, което зачита правата на всички и ги пази задружно! Защото чуждите нарушени права утре може да са вашите.каза Диана Габровска

 

В последните години Диана не спря да шокира и предизвиква хората. След като реши, че няма да се крие, както повечето жени станали жертва на публичен линч и тормоз, тя се съблече още по-гола, за да провокира съдниците си.

 

“Харесвам еротиката, чувствам се уверена и секси, когато се снимам и това никога не ме е притеснявало. Снимките, които излязоха в публичното пространство по време на предизборната ми кампания бяха тежко посегателство към личното ми пространство. С фотосесията ми в Плейбой аз дадох ясен сигнал на всички хора, че няма нищо страшно и срамно в това да харесваме телата си и да сме сексуални. За мен конкурсът “Плеймейт” е продължението на упоритостта ми да се преборя с всички хора, които ме нараниха, когато бях най-слаба. Няма да спра с “Плеймейт” и дори след него ще продължа да предизвиквам и последният останал пуритан да припадне от възмущение. Много искам един ден да видя в тази държава повече свободни и широко скроени хора, отколкото мрачни хейтъри, които предимно сочат с мръсен пръст, скрити зад екрана на компютъра си... ” сподели Диана Габровска пред наш репортер.

 

От кандидат за кмет на Момин проход през победа в конкурса “Мис Плеймейт”, а накрая издаване на мемоари - историята на Габровска става все по-интересна и изпълнена с куриозни случки и неочаквани срещи, неочаквани обрати и различни поуки. Габровска дори предизвика всички български художници да се включат в представянето на книгата й със свои картини, които са вдъхновени от снимката, която съсипа живота й. Една от тези картини стана и корица на книгата на Диана. Художничката Виктория Първанова, която живее и работи в Белгия, спечели челно място в книгата. Виктория е магистър по живопис в Кралската художествена академия в Антверпен и успя да превърне най-коментираната снимка на Диана в истинско изкуство.

 

В изложбата ще се включи със своя творба и известният български художник Онник Каранфилян. Със свои творби подкрепиха каузата на Диана и още 16 български автори. Техните картини ще могат да бъдат видяни и закупени на промоцията на “Аз, грешницата”, като средствата от продажбите им ще бъдат дарени на жени станали жертва на тормоз и насилие.

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати