Меню

Избрани новини

Звездите

Денис Родман ракзаза как се напивал с Ким Чен Ун и руска водка в Северна Корея

Глиста гостува в изолираната комунистическа страна няколко пъти

 

Една от легендите на Чикаго Булс – Денис Родман, разкри доста интересни подробности за наглед странното си приятелство с лидера на Северна Корея Ким Чен Ун и пътуването му до страната през 2013-та година. Тогава Родман получи покана да посети държавата, която е изолирана от света, заедно с шоумените от Харлем Глоубтротърс.

58-годишният бивш баскетболист разказа за тази среща с Ким Чен Ун в интервю за подкаста на Майк Тайсън.

Оказва се, че Родман е получил поканата, тъй като желаният от Ким Чен Ун Майкъл Джордан е отказал да замине за Северна Корея.

 

 

“Когато ме помолиха да отида в Северна Корея, аз бях – “Ок, да, Северна Корея, ще отида!”, защото мислих, че ще давам автографи и ще играя баскетбол. Не знаех нищо за Северна Корея. Страшен глупак, нали?“, започва разказа си Родман.

 

Казах на агента ми, че ще отида, стига да е безопасно. Беше толкова готино – когато слизаш от самолета, има червен килим, всички са в костюми, вървиш и има 80 души, които седят около стената, а аз съм в средата и ме питат: „Щастлив ли си в Северна Корея?“

В един момент обаче Родман се притеснява, че ще го арестуват, а всъщност, го запознават с "бащата на нацията".

 

„Когато го срещнахме за първи път, бях с Харлем Гроубтроутърс и не играех, така че някакви хора ме помолиха да отида с тях. Мислех, че ще отида в затвора, нали. Казах си: Какво, по дяволите съм направил?“

Вместо това обаче получава топло посрещане от главнокомандващия на държавата в баскетболната зала. Макар дори в този момент да не знае кой стои до него…

 

 

„Качих се на трибуните и седнах пред една маса. Столовете бяха като кралски, около 20 такива. Следващото, което се случи, е че 22 хиляди севернокорейци стават и започнаха да пляскат. Беше силно ръкопляскане и започнаха да се радват, мислех, че го правят заради мен. Така че помахах и някой ми каза: „Не, това е за него“ и ми посочи Ким Чен Ун. Попитах: „Кой е този човек“ и ми казаха: „Това е нашият лидер“. Попитах: “Лидер на какво?“

Родман си спомня и невероятната истерия по пристигането на Ким Чен Ун.

 

„Хората започнаха да плачат, просто се опитваха да стигнат до този човек. В един момент всички седнаха, аз седнах и той започна да ми говори на корейски. Имаше преводачи, а той попита: „Харесваш ли държавата ми?“ и му казах: „Да, окей е, готино е“.

Самият диктатор, който е голям фен на баскетбола, му разкрил, че е поискал първоначално Майкъл Джордан, а след това е поканен Родман като резервен вариант.

„Майкъл най-вероятно си е казал, няма шанс да отида“, признава известният с прякора си Глиста бивш баскетболист.

 

 

Въпреки всичко, Родман се разбира прекрасно с Ким Чен Ун, а след това е поканен за интересно продължение на вечерта.

 

„Стояхме и през цялото време говорехме за баскетбол. Мачът свърши и тогава той каза: „Ще се радваме да дойдеш пак, харесваме твоята компания. Нека вечеряме заедно, малко караоке и малко водка, малко мацки и такива неща.“

„Следващото, което си спомням е, че вечеряме и сме пияни на г**, той започва да пее караоке и аз нямам идея какво по дяволите говори. Всички започват да пляскат и се появява момичешка група от 18 девойки, те са готини, но изпяват само една песен. Само една ш***на песен. Беше песента от Далас.“


След този купон Родман разказва, че продължава да бъде добър приятел с лидера на Северна Корея, но никога не говори с него за политика.

„След това сме много добри приятели. Не се замесвам в политиката. Свързвам се чрез спорта, никога не говоря за политика с него. Виждал съм армията, ракетите, всичко“, разказва още той.

 

 

Родман дори споделя, че е подарил на дъщеричката на Ким Чен Ун баскетболен потник и е играл с нея по време на пътуването си, предават световните медии, цитирани от lupa.bg.

„Той има момиченце. Когато отидох, тя беше само на 6 месеца и си играех с бебето през цялото време. Всички се наслаждавахме на времето на този остров, който той има със съпругата си. Бях достатъчно умен да направя едно нещо – донесох му бебешки потник на Денис Родман“, разкрива американецът.

 

Легендарният баскетболист споделя още, че заради контактите му с Ким Чен Ун, телефонът му се подслушва постоянно.

Припомнете си, че Денис Родман беше специален гост на предаването „Къртицата“ по фалиралата телевизия ТV7.

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Къде ще почивате това лято?

 

Покажи резултати