Меню

Избрани новини

Афиш

Четиво за плажа: „Култът“ на Камила Лекберг и Хенрик Фексеус

Лятно предложение от световни автори на български

 

Ако не сте от тези, които си губят времето да зяпат голи тела по плажа, препоръчваме ви тази книга.

Кралицата на скандинавския криминален роман Камила Лекберг и известният шведски менталист и писател Хенрик Фексеус обединяват творческия си потенциал и създават феноменална нова поредица. След разтърсващата първа част, „BOX“, идва ред на втората книга, озаглавена „Култът“.

В „Култът“ (превод: Стефка Кожухарова, 576 стр., цена: 28 лв.) Мина Дабири и колегите ѝ са ангажирани с историята на едно изчезнало момченце. Още в началото на разследването те откриват в обстоятелствата по случая сходства с други отвличания на деца, завършили зле. И не само това – всичко сочи, че поредният случай няма да е последен. Тогава, за първи път след драматичните събития отпреди две години, Мина се свързва с менталиста Винсент. Дали възобновеното им сътрудничество ще бъде плодотворно? Ще съумеят ли да предотвратят нови посегателства над най-беззащитните – децата? Ще има ли и този път успех необичайното съчетание на две толкова различни професии? Макар и надявайки се на щастлив завършек, читателят се поддава на умението на авторите да поддържат напрежението до самия край – и очаква с нетърпение третата част на трилогията.

ОТКЪС ОТ "КУЛТЪТ" ПРОЧЕТЕТЕ ТУК!

Камила Лекберг е родена през 1974 г. в малко селище на западния бряг на Швеция – Фелбака. Надарена с разказвачески нюх и умение да измисля непроницаеми криминални интриги, тя превръща родното си място в арена на своите романи – съвършена сцена, изолирана от света, подвластна само на снежния антиутопичен декор и на ужасяващи убийства, които потрисат капсулираното общество. Първата книга от поредицата с Ерика и Патрик е озаглавена „Ледената принцеса” и е публикувана през 2003 година. През 2019 г. излиза романът „Златната клетка“, който дава тласък на нова, не по-малко въздействаща серия истории, чиято кауза са правата на жените.

Хенрик Фексеус е прочут шведски менталист и писател, експерт по езика на тялото и невербалната комуникация. Завършил е философия, автор е на 7 книги по практическа психология, преведени на над 30 езика, и на три романа. Третият, написан в съавторство с Камила Лекберг, носи заглавие „BOX” и слага начало на триумфална поредица.

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

 

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати