Меню

Избрани новини

Музика

Българка издаде албум от Швейцария, определят музиката й за лечебна (видео)

Bella C e жури в швейцарската Евровизия и регистрира собствен стил- bell pop

 

Борислава Шишкова е от онази порода хора, които говорят кристален български език, дори и след години живот в чужбина. Историята й е толкова интересна, че би могла да се екранизира в романтичен трилър, но за сега сценарият я води към албум, с песни по нейни музика и текст.

 

От 23 години българката живее в Швейцария и там става известна като Bella C (Бела Си). Артистичността и музикалният й усет не остават скрити за европейската сцена и Bella изявява таланта си в популярни тв предавания като „Song Contest“ и „Art On Ice”. Там  пее редом до изпълнители като Нели Фуртадо, Шака Кан, Хърдс или Джеймс Морисън.

 

Освен от музикалното Bella C е изкушена и от театралното изкуство и участва в комедийната пиеса на „Pension Schöller“, която се играе в Швейцария и Германия, както и в „The Milllowisch Theather“ в Кьолн.

 

През 2016 г. кариерата по ноти я отвежда до финал за представяне в Евровизия, заедно с Райка. Тогава, въпреки 300 хилядния вот на публиката, Швейцария изпраща канадката към голямата музикална битка, но Bella C остава в сърцата на зрителите. Нейните харизма и талант продължават да я свързват с конкурса и я изстрелват в две поредни години като жури за Евровизия-Швейцария.

 

Наред с бляскавите участие, Bella C създава и авторска музика, която се ротира в Швейцария, Германия и Скандинавието.

 

Когато реших да регистрирам песните, в тамошния еквивалент на Музикаутор, ме попитаха какъв точно е моят стил, защото не са чували такъв до момента-разказва българката-Въобще не се поколебах и направо им казах да въведат нов стил: bell pop и…те го направиха.

 

„Скитница“ е първият й авторски албум, изцяло на български език в стил bell pop, който идва след англоезичния „Butterfly-I Wanna Dance“. Швейцарските й фенове не разбират родните думи в текстовете, но музиката толкова им харесва, че я определят за лечебна. „Постоянно ми пишат в социалните мрежи- разказва Борислава- и споделят колко ги е докоснала мелодията. Това ме радва, тъй като албумът беше създаден в условията на изолация, на пандемия и неговата цел беше точно тази- да лекува душата.“

 

Водещата песен от албума, с недвусмисленото заглавие „Горе главата“, олицетворява изцяло идеята на целия проект. Bella C разказва, че специално за снимките на клипа се е завърнала в България, за да снима в магичните гори на Витоша. Текстът носи онази  необходима доза позитивизъм, необходима на всеки в препятствията на ежедневието.

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

 

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза