Меню

Избрани новини

Фен зона

Бюджетът на сезон осем на „Игра на тронове“ надхвърля 90 млн. долара

Снимка: кадър от сериал / HBO

За всеки един епизод ще бъдат похарчени около 15 милиона

HBO планира да похарчи 15 милиона долара за всеки епизод от финалния сезон на "Игра на тронове", съобщава Mashable. Общият бюджет на осмия сезон, който ще включва шест серии, ще бъде 90 милиона долара.

Според Vanity Fair, разходите за последния сезон може да се увеличат още повече, тъй като продължителността на всеки епизод ще бъде около час и половина.

Изданието отбелязва, че за първия сезон на сериала създателите на "Игра на тронове" са харчили по шест милиона долара на серия.

През ноември 2016 г. станаха известни хонорарите на водещите актьори на фентъзи сагата за участието им в седмия и осмия сезон. Размерът на всеки един изпълнител в главна роля надхвърля един милион долара на епизод.

"Игра на тронове" стартира по канала HBO през 2011 година. Литературната основа на сериала е поредицата от книги "Песен за огън и лед" на американския автор Джордж Р. Р. Мартин. Седмият сезон завърши на 28 август т.г., а финалната осма част на "Игра на тронове" ще бъде пусната в края на 2018 или началото на 2019 - точната дата на премиерата засега не се разкрива.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Коя певица бихте избрали да пее на сватбата ви?

Все по-модерно става известни имена от шоубизнеса да пеят на сватбени тържества

 

Покажи резултати