Меню

Избрани новини

Риалити

Без време си отиде първият репортер на „Господари на ефира“ (видео)

Дейвид почина на 52 години

 

На 52-годишна възраст, след дълго боледуване, почина актьорът и директор на Видинския театър Дейвид Славчев.

 

Дейвид е роден на 14 юли 1971 година. Майка му Уляна Стойчева и вуйчо му Вихър Стойчев са актьори в Младежкия театър и той прави първата си театрална роля на неговата сцена, когато е едва на 8 години в пиесата "Не събуждайте госпожата" от Фридрих Дюренман.

 

Следват участия в детски програми по Българската национална телевизия. През 1991 г. е приет в НАТФИЗ в класа на проф. Стефан Данаилов. След завършването му продължава кариерата си в "Софийския пътуващ театър" и "Младежки театър".

 

Зрителите го познават добре и в превъплъщението му на репортер в екипа на предаването "Господари на ефира".

 

 

Именно като част от Господарите през 2004 г. Дейвид успя да влезе с гранатомет в сградата на Министерството на външните работи, за да покаже слабите мерки за сигурност. От 2018 година е директор на Видинския драматичен театър.

 

Семейството на актьора изказва искрени благодарности към екипа на проф. Николай Габровски от МБАЛ "Пирогов" за грижите, положени за Дейвид през последните 7 месеца.

 

В сайта на емблематичното предаване на братя Халваджиян също се сбогуваха със своя кадър:

„Сбогом, Дейвид, благодарим ти! Дейвид Славчев беше първият репортер на “Господарите”. Емблема в нашата история. Човек с неподправено чувство за справедливост и усмивка, която заразява!“

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза