Меню

Избрани новини

Музика

Ара Мюзик подава ръка на победителка от Пирин Фолк

Василиа Петрова вече част от музикалната компания

 

Василиа Петрова – носителката на 5 награди от Пирин Фолк Сандански 2020 вече е част от музикалното семейство на Ара Мюзик.

Големият талант на младата изпълнителка бива забелязан от управителя на музикалната компания Виктор Касъмов.

Самият той споделя, че Василиа му е направила впечатление още от участието си в първото издание на Детски Пирин Фолк 2017, когато тя печели втора награда.

 

До договор с нея обаче се стига едва тази година след изданието на Пирин Фолк 2020. Ара Мюзик винаги е подавала ръка на млади и талантливи певци, а Виктор Касъмов и екипът на компанията вярват, че Василиа я очакват големи успехи.

Василиа Петрова е родена и израснала град Кюстендил. От 5-ти клас се насочва към народното пеене и започва индивидуални уроци при Адела Харалампиева, а след това става солист на Фолклорна формация ,, Фолк Арт” към НЧ,,Братство 1869” - гр. Кюстендил с диригент и художествен ръководител -  Адела Харалампиева.

 

От тогава до днес не спира да пее и да разпространява народната ни музика.

Василиа Петрова покорява с лекота всяка сцена на която се качи, показателно за това е огромната и колекция от златни медали, първи места, призове, Гран При и специални награди, които безапелационно завоюва. Участва и в редица благотворителни концерти.

 

Освен народно пеене, обича да танцува и е част от ТФ,, Партньори” - гр. Кюстендил, с които заедно прославят магията на танца и радват хората в България и по света.

Неизменен гост на концерти, празници и събития в родния ѝ град.

Четири години подред печели едногодишна стипендия за даровити деца на Министерството на културата.

 

Мнение на специалисти фолклористи и певци е, че няма песен от област, която да не може да изпее, а гласът и често е сравняван с този на великата родопска певица Надежда Хвойнева.

Носителка е на редица награди и стипендии в сферата на фолклора.

 

Сред тях се нареждат 5 награди от тазгодишното издание на Пирин Фолк, включително първа награда в Конкурса за изпълнителско изкуство с песента „Жетварка“, две поредни години - първа награда на Международен фолклорен конкурс „Пауталия“- гр. Кюстендил; две поредни години - първа награда в категория „Нашенски славей“ на Национален фестивал за народно творчество Фолклорна магия, Първо място на Детски Пирин Фолк Сандански 2018 г. и много други.

 

Видеоклиповете на Василиа Петрова  се излъчват в ефира на Фен Фолк ТВ и в официалния YouTube канал на телевизията, а за връзка с нея може да я последвате във фейсбук страницата ѝ Василиа Петрова / Vasilia Petrova и в Instagram @vasilia1717.

А тук можете да гледате видеото от сцената на Пирин Фолк Сандански 2020 – песента „Жетварка“, с която Василиа спечели първо място в конкурса за изпълнителско изкуство.

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Коя певица бихте избрали да пее на сватбата ви?

Все по-модерно става известни имена от шоубизнеса да пеят на сватбени тържества

 

Покажи резултати