Меню

Разцъкай

Акула моли водолаз за помощ (видео)


Рибата със забит в главата нож се държала необичайно

Инструктор по гмуркане помогна на акула на Каймановите острови като извади от главата й 30 сантиметров нож. Случаят, видео, от който се появи в мрежата, е от миналата седмица по време на гмуркане на група водолази близо до остров Кайман Брак, съобщава Metro.

Придружен от група инструктор Бен Джонсън забелязал близо до кораловия риф еднометрова акула, която се държала необикновено, обикаляйки на едно място. Разглеждайки по-добре, водолазите забелязали, че в главата на акулата има забит нож. Изглеждало сякаш рибата моли за помощ, така че Бен се спуска отгоре над акулата и внимателно вади ножа от главата на морското животно.

Според водолаза, пострадалата риба вероятно принадлежи към вида акули медицинска сестра. Тези акули не са опасни за хората, тъй като се хранят предимно с мекотели и корали.

Кой е забил нож в главата на акулата не е известно. Ловът на акули в Каймановите острови е забранен от 2015 г., нарушителите се наказват с лишаване от свобода до четири години и с глоба до 500 хиляди долара.

 



Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


  • Още новини от Разцъкай

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати