Меню

Избрани новини

Фен зона

5 детайла, които трябва да забележите, когато купувате обувки

Първото впечатление за едни обувки е важно, но не бива да е решаващо, когато пристъпвате към купуването им. Ако сте ги харесали, защото сте ги видели на краката на познат, прибързаната покупка може да ви донесе непланирано неудовлетворение. Осъзнатият избор е по-добрият ход във всяка една ситуация. Затова днес ще разгледаме 5 детайла, които си струва да вземете предвид, когато купувате обувки.Първото впечатление за едни обувки е важно, но не бива да е решаващо, когато пристъпвате към купуването им. Ако сте ги харесали, защото сте ги видели на краката на познат, прибързаната покупка може да ви донесе непланирано неудовлетворение. Осъзнатият избор е по-добрият ход във всяка една ситуация. Затова днес ще разгледаме 5 детайла, които си струва да вземете предвид, когато купувате обувки. 

От колко стила обувки имаме нужда? 

Поне от няколко - това е сигурно. Монотонността в обувките може да пести време, но и доста ограничава стила ни на обличане. Именно поради това наличието на поне няколко стила обувки в гардероба е гаранция за ежедневен комфорт. Най-общо може да посочим три - класически, спортен и ексцентричен. 

Стилът е първият детайл, който трябва да съобразим, когато купуваме обувки. Неправилно подбраният чифт има две съдби - или ще бъде запратен най-отзад в шкафа, тъй като е неподходящ за често носене, или ще навреди на модната ни визия. Обувките в класически стил са задължителна част от деловия ни гардероб. Те ще влязат в употреба и при всяко официално събитие в живота ни. Спортните модели, към които можем да причислим дамските и мъжките апрески, туристическите обувки, маратонките, кецовете и т.н., са безценни за всеки, който цени физическата активност и комфорта в града. В гардероба ни е добре да има и място, дори едно, за обувки с по-смел дизайн. Те обикновено може да бъдат намерени на лавиците с екстравагантните обувки, при по-нетипичните цветове, материи и дизайни. 

Кои други детайли си струва да не пропускаме при покупка на обувки? 

Има още няколко детайла, които са важни при купуването на обувки. Ще ги посочим, без да ги подреждаме по важност. Все пак на челните места със сигурност трябва да бъде качеството. То се изразява не само в материалите и изработката, но и в комфорта. Качествените туристически обувки например стоят добре на стъпалата, нямат груби вътрешни шевове или ненужни елементи. От тях също така не бива да се носи неприятна миризма. Много често некачествените модели се отличават именно по рязката миризма на разтворител или лепило. Преди покупка отделете внимание да се запознаете с производителя. Разгледайте обувките от всички страни. Ако пазарувате онлайн, възползвайте се максимално от предоставените снимки и видеа. 

Друг важен детайл е цената. Колкото и да ни се иска да имаме качествени обувки, понякога цената е подвеждаща. Тя може да ни накара да платим повече или твърде малко за чифт, който не отговаря на очакванията ни. Най-често твърде ниската цена е това, което трябва да ни накара да сме по-предпазливи.  

Четвъртият детайл, който ни се иска да не пропускате, когато купувате обувки, е информацията за поддръжката им. Грамотната грижа е фактор за представителния вид и срока на служба. Независимо дали купувате пантофи - https://obuvki.bg/c/damski/chekhli-i-sandali/pantofi, или велурени боти, умението да ги почиствате и съхранявате е ключово. Обикновено всеки производител предоставя инструкция за грижа.

Ако обувките за вас са страст и важен елемент от облеклото, то със сигурност петият детайл е нещо, което много добре познавате. Това е цветът. Обувките задължително трябва внимателно да се избират, когато става дума за стил. Последният често се изразява чрез цветове и нюанси. Черните обувки са първото нещо, което може да ви дойде наум. Те са универсални - може да се носят навсякъде и с всичко. Струва си обаче да имате в шкафа и обувки в кафяво, тъмносиньо, червено, зелено, жълто, бяло и т.н. Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати