Меню

Избрани новини

Звездите

Кралицата проговори! Елизабет II даде воля на скръбта си след смъртта на Филип

Монархът се завърна в любимия си шотландски замък Балморал

 

Кралица Елизабет втора проговори за покойния принц Филип за първи път, след като той почина през април. Тя сподели за любовта, която двамата са споделяли към Шотландия, по време на церемонията за откриването на шестата сесия на шотландския парламент.

 

"И преди съм говорила за дълбоката си и трайна привързаност към тази прекрасна страна и за многото щастливи спомени, които принц Филип и аз винаги сме пазили от престоя си тук", каза кралицата в речта си.

 

На събитието, на което са присъствали и принц Чарлз със съпругата си Камила, Нейно величество е била облечена със зелено палто от вълна и златиста рокля с цветен принт на Stewart Parvin. Тя е носила и диамантната брошка на кралица Мери с магарешки бодил. 

 

"Често се казва, че хората са тези, които правят едно място, и малко са местата, където това е по-вярно от Шотландия, както видяхме в последно време", допълни Елизабет.

 

През юли кралицата направи първото си самостоятелно пътуване след смъртта на принц Филип - в замъка Балморал в Шотландия, където през годините двойката традиционно се оттегля от август до есента.

 

Кралица Елизабет и принц Филип почиваха заедно в имението в шотландските планини за последен път през август 2020 г.

 

 

 

 

 LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза