Меню

Избрани новини

Звездите

Американският съд призна актрисата Амбър Хърд за виновна в клевета на Джони Деп (видео)

Тя трябва да му плати 13 милиона долара

 

Съдебните заседатели на американския щат Вирджиния признаха бившата съпруга на актьора Джони Деп, актрисата Амбър Хърд, за виновна за клевета срещу него по делото на Деп за защита на честта и достойнството му.

 

Журито присъди на Деп 15 милиона долара обезщетение.

 

58-годишният Джони Деп, който придоби широка популярност след филмите от франчайза на Карибските пирати, заведе дело срещу Хърд в размер на 50 милиона долара.

 

Той твърди, че бившата му съпруга го е клеветила, обвинявайки го във физическо и сексуално насилие и се представя не само като жертва на подобно насилие, но и като обществена личност, бореща се с домашното насилие.

 

36-годишната Хърд заведе контра дело срещу Деп за 100 милиона долара, заявявайки, че репутацията й е опетнена, когато адвокатът на Деп нарече обвиненията й срещу клиента й като измама в статия в Daily Mail.

 

Този иск на Амбър Хърд беше частично удовлетворен, журито й присъди обезщетение в размер на 2 милиона долара заради негативна медийна кампания от страна на Деп.

 

Така Деп трябва да получи 13 милиона долара. Толкова авоари горе долу има общо в сметките си бившата му жена и най-вероятно тя ще се превърне в най-бедната холивудска звезда.

 

По време на този високопоставен процес, излъчен по американската телевизия и в YouTube, Амбър Хърд обвини Деп в няколко акта на насилие, но не можа да предостави убедителни доказателства за нито един от тях.

 

 

Освен това адвокатите на Джони Деп представиха в съда аудиозаписи, които свидетелстваха, че самата Амбър Хърд е използвала физическо насилие срещу съпруга си.

 

Адвокатите на Джони Деп твърдяха в съда, че фалшивите обвинения на Амбър Хърд в статия за Вашингтон поуст от 2018, са съсипали кариерата на Джони Деп, който е лишен от роли и по-специално в следващия, шести филм за Карибски пирати.

 

Адвокатите на Деп обвиниха Амбър Хърд в откровена лъжа, включително когато обвини Деп, че я е изнасилил с бутилка, както и когато тя обяви по телевизията, че е дарила 7 милиона долара от развода си на благотворителни организации, което всъщност не е направила.

 

В заключителната си реч, обръщайки се към журито, адвокатът на Джони Деп Бен Чу подчерта, че никоя друга жена никога не е обвинявала клиента му в насилие. 

 

„Беше случай на #MeToo без аз също“, каза той, като се позовава на името на известното женско движение срещу насилието „Me Too“ и намекваше, че в случая с Джони Деп няма никакво „също“.

 

Фактът, че съдебните заседания се предаваха на живо по телевизията, а показанията на Хърд и Деп бяха обсъдени много подробно от психолози и експерти по поведението на свидетели и обвиняеми, придаде на този процес специален характер.

 

Както посочва журналистът и писател Купър Лорънс, който е писал много за културата на знаменитостите, Амбър Хърд изгуби съда на общественото мнение много преди да приключат съдебните заседания. 

 

„Общественото мнение в този случай е интересно, защото можем да го измерим“, казва той.

„Хаштагът JusticeForJohnnyDepp (справедливост за Джони Деп) има над 18 милиарда посещения в TikTok. Амбър Хърд има само малък процент от това“, казва Лорънс.

 

 

Седемте съдебни заседатели обсъждаха решението си 12 часа.

 

На улицата пред съдебната зала решението на журито беше приветствано с възгласи от събралите се фенове на актьора и скандирания „Джони! Джони! Джони!“

 

Обезпокоени от присъдата са активистите на движението „Ми Ту“, според които загубата на Амбър Хърд в съда ще лепне петно на евентуални бъдещи процеси в тази материя, а жалващите ще бъдат наричани „следващата Амбър Хърд“.

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза