Меню

Избрани новини

Звездите

Ад в облаците! Елтън Джон погледна смъртта в очите на борда на частния си самолет! (видео)

Самолетът на звездата претърпя инцидент във въздуха

 

Сър Елтън Джон попадна в ужасяваща драма във въздуха, когато частният му самолет претърпя хидравлична повреда на 10 000 фута или 3 хиляди метра височина. Самолетът два пъти е прекъснал кацане, заради силния вятър, който е достигнал 80 мили в час.

 

"Реактивният самолет беше уловен от силения вятър и не можеше да кацне. Беше ужасно да се види", разказва свидетел, цитиран от "Сън". 

 

Всичко това се е случило на път за летище Фарнборо в Обединеното кралство. 74-годишният певец бил разтърсен от преживяното, но часове по-късно хванал друг полет за САЩ, с който стигнал навреме за концерта в Медисън Скуеър Гардън. 

 

 

Драмата започнала малко, след като самолетът за 66 милиона паунда излетял за Ню Йорк. Около час след пътуването датчиците отчели хидравлична повреда докато машината е на 10 000 фута и пилотът трябвало да направи обратен завой, докато приближавал крайбрежието на Южна Ирландия. 

 

Командирът се насочил обратно към Фарнбъро и съобщил за проблема на контролната кула за въздушно движение, за да обяви аварийно кацане. Екипите на Спешна помощ и полицията са постъпили в 11.19 часа. Пожарникарите от шест станции са пристигнали на място и пистата била разчистена и подготвена за аварийно кацане.

 

 

Според друг свидетел летището замлъкнало, когато се разчуло, че двумоторния самолет Bombardier Global Express за около 90 млн. долара е в беда:

 

"Ужасното време и епичните пориви направиха почти невъзможно кацането. Два опита за кацане се провалиха. Носът на самолета беше твърде вертикален. Самолетът се снижаваше и беше на половината път по пистата, когато се отказа от опитите си да кацне. Издигна се обратно във въздуха.


Тълпа се събра, след като се разчу, че Елтън е в затруднение. И когато самолетът заходи отново за втори опит за кацане, бурята стана най-лоша. Вятърът на летището беше хоризонтален и самолетът се люлееше от едната до другата страна от вятъра.


Пилотът направи доблестен опит да приземи самолета, но не успя и трябваше да се върне нагоре. Самолетът успя да се приземи едва при третия опит за кацане. Пилотът направи по-плосък подход и вятърът леко спадна. Всички, които гледаха, изпитаха огромно облекчение", разказва свидетеля на драматичните събития.

 

 

По-късно рокзвездата поздрави феновете си в Голямата ябълка, без да коментира инцидента. Той написа :

"Привет Ню Йорк! Ще се видим в Медисън скуер Гардън довечера..." 

Рокетман лети с Bombardier Global Express от 2002 г. Номерa на опашката му е M-EDZE и е  регистриран на остров Ман.

Машината е закупена за 67 млн. паунда (90 млн. долара) и има разход 13 800 долара на час полет.

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза