Меню

Избрани новини

Музика

Скандал за авторски права тресе община Благоевград!

Съдят градската управа за 32 хиляди лева

"Музикаутор“ се закани да вкара община Благоевград в съда за неуредени авторски права  свързани с фестивала „Frankofollies. Blagoevgrad”, научи репортер на LifeOnline.bg.

Общината популяризирала фестивала и концертите си, но не е заплащала за музикалното им съдържание с години. Иван Димитров от "Музикаутор" твърди, че единствената полза е за община Благоевград. По думите му, тя съумява да представи себе си в по- добра светлина и с по-добър имидж, но пък тези, чиито продукт ползва - остават ощетени, пише "Монитор", цитиран от ПИК.

През отминалите петък и събота в Благоевград се проведе  едно от най-големите музикални събития в страната. Въпреки променливото време през двете фестивални вечери в парк „Македония“ се стекоха над 50 000 почитатели на френската музика, не само от България. Община Благоевград е подписала договор с "Музикаутор" през 2015, по силата на който не е превела нито лев. Поради което "Музикаутор" завежда съдебен иск за 32 хил. лева.

Официалният отговор на община Благоевград е лаконичен:

„Община Благоевград не е организатор на фестивала, тъй като не притежава необходимите права за организация и провеждане на фестивала „Франкофоли“ в Благоевград.  Дружеството „Франкофоли“ е притежател на ексклузивните права. Приносът на община Благоевград  към реализацията на фестивала е само логистична, транспортна и административна подкрепа на действителните организатори. Следователно община Благоевград не би следвало да заплаща авторски права на „Музикаутор“.  Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кой трябва да спечели „ВИП Брадър“ според вас?

Споделете мнението си с читателите на LifeOnline.bg

 

Покажи резултати