Меню

Избрани новини

Музика

Скандал за авторски права тресе община Благоевград!

Съдят градската управа за 32 хиляди лева

"Музикаутор“ се закани да вкара община Благоевград в съда за неуредени авторски права  свързани с фестивала „Frankofollies. Blagoevgrad”, научи репортер на LifeOnline.bg.

Общината популяризирала фестивала и концертите си, но не е заплащала за музикалното им съдържание с години. Иван Димитров от "Музикаутор" твърди, че единствената полза е за община Благоевград. По думите му, тя съумява да представи себе си в по- добра светлина и с по-добър имидж, но пък тези, чиито продукт ползва - остават ощетени, пише "Монитор", цитиран от ПИК.

През отминалите петък и събота в Благоевград се проведе  едно от най-големите музикални събития в страната. Въпреки променливото време през двете фестивални вечери в парк „Македония“ се стекоха над 50 000 почитатели на френската музика, не само от България. Община Благоевград е подписала договор с "Музикаутор" през 2015, по силата на който не е превела нито лев. Поради което "Музикаутор" завежда съдебен иск за 32 хил. лева.

Официалният отговор на община Благоевград е лаконичен:

„Община Благоевград не е организатор на фестивала, тъй като не притежава необходимите права за организация и провеждане на фестивала „Франкофоли“ в Благоевград.  Дружеството „Франкофоли“ е притежател на ексклузивните права. Приносът на община Благоевград  към реализацията на фестивала е само логистична, транспортна и административна подкрепа на действителните организатори. Следователно община Благоевград не би следвало да заплаща авторски права на „Музикаутор“.  Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Коя е певицата на годината според вас?

Ако имаше награди тази година за кого бихте гласували?

 

Покажи резултати