Alternative Media Group sofiautre.bg varnautre.bg plovdivutre.bg burgasutre.bg starazagorautre.bg dobrichutre.bg blagoevgradutre.bg plevenutre.bg velikotarnovoutre.bg ruseutre.bg bulgariautre.bg lifeonline.bg sportonline.bg
Меню

Избрани новини

Ексклузивно

Гей персонажи за първи път във филм на Дисни (видео)

Льофу и Гастон са героите от „Красавицата и звярът“ с различна сексуалност

В игралната версия на филма "Красавицата и Звярът" режисьорът Бил Кондън за първи път в историята на Дисни студио ще включи гей герои, съобщава BuzzFeed. Хомосексуални се оказват Льофу (Джош Гад) и помощника Гастон (Люк Еванс).

Гастон

"Льофу е този, който днес иска да прилича на Гастон, а утре - да целуне Гастон", заяви режисьорът в интервю за гей изданието Attitude. Според Кондън, героят се е оплел в това, което той наистина иска, и сам не  осъзнава, че има такива чувства.

Льофу

Филмът "Красавицата и Звяра", ще излезе на 17 март. Главните роли се изпълняват от Ема Уотсън , нашумяла с поредицата филми за Хари Потър, и Дан Стивънс ("Имението Даунтън"). Във филмът също играят Иън Маккелън, Юън Макгрегър, Люк Евънс, Кевин Клайн и Стенли Тучи.

Мат Кейн, главният редактор на Attitude, коментира, че историята с ЛьоФу е важна крачка към справедливото отразяване в медиите на хората с хомосексуална ориентация.

"С представянето на привличането между представители на един и същ пол в първата кратка, но експлицитно гей сцена, студиото изпраща послание, че това е нещо нормално и естествено. Това е послание, което ще бъде чуто във всяка страна по света, дори там, където все още е обществено неприемливо или дори незаконно да бъдеш хомосексуален."

Бил Кондън е носител на наградата "Оскар" (1999) за най-добър адаптиран сценарий за филма "Богове и чудовища".

Пълнометражния анимационен филм на студио Дисни "Красавицата и Звярът" е режисиран от Гари Тръсдейл и Кърк Уайз. Премиерата се състоя през ноември 1991.

Филмът е адаптация на едноименната приказката от Жан-Мари Лепренс де Бомон. Анимационният филм бе с "Оскар" в категорията "Най-добра музика за филм", "Най-добра песен" (Алън Менкен и Хауърд Ашман "Красавицата и Звярът"). Лентата събра в световния бокс офис общо 146 милиона долара.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Коя е по-добрата водеща?

Николета Лозанова или Венета Райкова

 

Покажи резултати